Składniki:

1 kg. śledzi(płaty śledziowe matiasy)

5-6 ogórków konserwowych

papryka konserwowa różne kolory

1 jabłko

4-5 cebul

kilka łyżek keczupu

kilka łyżek oleju

1 łyżka musztardy

1/2 łyżeczki papryki w proszku

1 łyżeczka cukru

pieprz

 

Wykonanie:

Śledzie wymoczyć pokroić na małe kawałki. Ogórki i obrane cebule pokroić w kosteczkę. Cukier wymieszać z musztardą i papryką. Dodawać stopniowo keczup na przemian z olejem i całość cały czas mieszać jeśli sos się rozwarstwi, dodawać więcej keczupu. Doprawić pieprzem śledzie wymieszać z cebulą oraz ogórkami. Zalać przygotowanym sosem i dokładnie wymieszać

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *