Składniki:
1 kg. ziemniaków
400 g .cukinii
2 pęczki rzodkiewek
4 cienkie parówki
300 g. chudego jogurtu
2 łyżki oleju
sól
pieprz czarny mielony
przyprawa curry
1 pęczek szczypiorku
listki sałaty
1 cykoria radicchio
Wykonanie:
Ziemniaki umyć, gotować w wodzie około 20 minut. Odcedzić, obrać i wystudzić.Cukinię i rzodkiewki oczyścić. Cukinię pokroić w talarki, rzodkiewki w ćwiartki. Parówki pokroić ukośnie w plastry. Jogurt wymieszać z olejem. Sos doprawić solą, pieprzem i curry wymieszać z drobno pokrojonym szczypiorkiem. Ziemniaki pokroić w plasterki. Sałatę i cykorię oczyścić i porozrywać na kawałki. Wymieszać z warzywami i parówkami, w ło żyć do miski, polać sosem.