SAŁATKA ŻYDOWSKA OLI

Składniki ;

10 średnich ziemniaków
10 jajek
2 cebule
5 łyżek majonezu
1 łyżka musztardy
sól
pieprz
szczypiorek

Wykonanie;

Ziemniaki umyć, ugotować w osolonej wodzie z łupinką, ale nie rozgotować. Obrać, wystudzić i pokroić w małą kostkę. Jajka ugotować na twardo, wystudzić i też pokroić w kostkę i cebulę obrać pokroić w drobną kostkę. Wszystko włożyć do miski, dodać majonez, musztardę,pieprz, sól, pokrojony szczypiorek i wymieszać jeżeli trzeba doprawić jeszcze do smaku,odstawić na chwilę aby sałatka przeszła smakami, wyłożyć na rawierkę i udekorować według swojego gustu.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *