SAŁATKAZ KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ

Składniki:

 

1/2 kapusty pekińskiej średniej

1/2 puszki  kukurydzy konserwowej

2-3 plasterki ananasa

15-20 dag. szynki konserwowej

15 dag, sera żółtego

4 jajka

majonez

1 biała część pora

majonez

sól

pieprz

1-3 dag. słonecznika lekko uprażonego

 

Wykonanie:

 

Kapustę poszatkować w kostkę. Szynkę, ser ,por, i plasterki ananasa pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo ostudzić i pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Słonecznik lekko uprażyć. Wszystkie składniki wsypać do jednej miski dodać sól, pieprz ,majonez według swojego uznania doprawić do smaku. odstawić do lodówki aby się przegryzła.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *