Składniki:

 

20 dag grzybów

2 cebule

5 jajek ugotowanych na twardo

2 jajka surowe

10 dag boczku

 

Dodatkowo:

1/2 łyżki oleju

1/2 łyżki kminku

pieprz

sól

Wykonanie:

 

Grzyby ugotować i pokroić. Pokroić ugotowane jajka. Cebulę posiekać

i podsmażyć na oleju. Wymieszać grzyby, cebulę, pokrojone jajka, dodać

drobno pokrojony boczek i przyprawy. Wbić surowe jajka i wymieszać.

Uformować kulę. owinąć gazą, gotować w osolonej wodzie 15 minut.

Włożyć między dwie deseczki, obciążyć i ostudzić. Pokroić w plasterki

i podawać z kwaśną śmietaną.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *