Składniki:

60 dag. fileta z sandacza

1 cytryna

1 cebula

2 ząbki czosnku

2 pomidory

listki świeżej bazylii

150 ml. oliwy z oliwek

grubo mielony pieprz

sól

Wykonanie:

Filet opłucz, osusz, podziel na porcje. Cebulę obierz, pokrój w krążki. Czosnek obierz, posiekaj. Cebulę i czosnek wymieszaj z sokiem z cytryny, listkami bazylii i oliwą. Do przygotowanej marynaty włóż kawałki ryby. Odstaw na mniej więcej 3 godziny w chłodne miejsce. Pomidory umyj, sparz, obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Włóż do żaroodpornego naczynia. Na wierzch włóż kawałki ryby, polej marynatą, posyp solą i  pieprzem. Rybę wstaw do piekarnika o temperaturze. 200 C. i piecz około 15 minut.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *