SCHAB NADZIEWANY KIEŁBASĄ

Składniki

1i 1/2 kg. schabu bez kosci

1 długie pętko wędzonej kiełbasy

2 cebule pokrojone w plasterki

2 ząbki czosnku

1 łyżeczka kminku

sól

pieprz

6 łyżek oleju

 

Wykonanie:

 

Cebule obrać pokroić w dość cienkie plasterki. Schab umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem kuchennym. Długim, wąskim nożem zrobić w schabie kieszeń. Wsunąć w nią wędzoną kiełbasę. Czosnek obrać posiekać. Mięso natrzeć czosnkiem, kminkiem, solą oraz szczyptą pieprzu. Ułożyć na blasze, obłożyć pokrojoną cebulą, polać olejem. Piekarnik nagrzać do temperatury 190C.Wstawić do niego mięso. Piecz 1 godzinę i 45 minut, często polewając niewielką ilością wody.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *