SCHAB PO SZWAJCARSKU

Składniki:

1kg. Schabu

 

1 cebula

10 dag. marchwi

10 dag. porów

2 szklanki rosołu (instant)

1szklanka białego wina

3 ząbki czosnku

2 łyżki margaryny

1 listek laurowy

1 goździk

sól

biały pieprz

mieszane zioła

 

Wykonanie:

 

Natrzeć mięso solą i pieprzem, obsmażyć na tłuszczu .Dodać pokrojoną cebulę, marchew, seler i pory, dobrze podsmażyć. Wlać białe wino. Dodać pomidory (bez skórki), grzyby, czosnek, zioła i przyprawy. Dusić około 1 i 1/2 godziny, podlewając rosołem. Sos przecedzić, doprawić. Podawać do schabu z pieczarkami .

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *