Składniki:

1, 70kg. schabu środkowego

kila łyżek oleju

1 łyżeczka suszonego rozmarynu

1 łyżeczka tymianku

1 łyżeczka oregano

2 ząbki czosnku

1 łyżeczka suszonej papryki ostrej

1 łyżeczka papryki słodkiej

1 cukinia średniej wielkości

2 czerwone papryki

sól

pieprz

Wykonanie:

Mięso naciąć wzdłuż  w 2 miejscach .Olej wymieszać z ziołami  posiekanym czosnkiem paprykami solą i pieprzem. Połową mieszanki natrzeć mięso.  pokroić w długie paski obieraczką do warzyw. papryki pokroić w ćwiartki ,oczyścić. W jedno nacięcie włożyć cukinię w drugie paprykę.  owinąć nitką kuchenną . Ułożyć w brytfannie  przykryć folią aluminiową i piec 1 i 1/2 godziny w 190  C. Folię usunąć mięso posmarować resztą mieszanki oleju i przypraw. Piec około 40 minut polewając powstałym sosem i kilkoma łyżkami wody.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *