Składniki:

2 kg. schabu bez kości

1 litr mleka

2 łyżki oleju

2 łyżki masła

1gałązka rozmarynu

4 ząbki czosnku

świeżo starta gałka muszkatołowa

5 goździków

sól

pieprz

Wykonanie:

Schab natrzeć olejem i przyprawami,powbijać w mięso goździki. Dodać czosnek,rozmaryn i odłożyć do lodówki na całą noc. Po tym czasie mięso obsmażyć z każdej strony na maśle. Zagotować mleko i do wrzącego włożyć obsmażony schab. Dusić pod przykryciem około 1,5 -2 godziny. Gdy schab będzie już miękki, wyjąć mięso, zostawić sos do odparowania. Schab podawać z ziemniaczanym pure i ulubiona surówką.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *