Składniki;

6 plastrów schabu bez kości
1/2kg.  kapusty kiszonej
30 dag. pieczarek
2 cebule

sól

pieprz
2 łyżeczki curry
1 łyżka majeranku
1 łyżeczka papryka czerwonej słodkiej

Dodatkowo:
2 jajka

bułka tarta.

Wykonanie:
Farsz:

Kapustę kiszoną gotujemy do miękkości, drobno kroimy,dodajemy podsmażone pieczarki obrane ,pokrojone na kawałki i cebulę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem,curry,majerankiem i słodką papryką. Plastry schabu dokładnie płuczemy, osuszamy.Każdy kawałek rozbijamy na cienki plaster i kładziemy po 1 łyżce lub 2 łyżki farszu. Zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczkami
obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na gorącym oleju z obu stron.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *