Składniki;
6 plastrów schabu bez kości
1/2kg. kapusty kiszonej
30 dag. pieczarek
2 cebule
sól
pieprz
2 łyżeczki curry
1 łyżka majeranku
1 łyżeczka papryka czerwonej słodkiej
Dodatkowo:
2 jajka
bułka tarta.
Wykonanie:
Farsz:
Kapustę kiszoną gotujemy do miękkości, drobno kroimy,dodajemy podsmażone pieczarki obrane ,pokrojone na kawałki i cebulę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem,curry,majerankiem i słodką papryką. Plastry schabu dokładnie płuczemy, osuszamy.Każdy kawałek rozbijamy na cienki plaster i kładziemy po 1 łyżce lub 2 łyżki farszu. Zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczkami
obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na gorącym oleju z obu stron.