SCHABOWE KIESZONKI Z ANANASEM

Składniki:

4 grubsze kotlety schabowe

200 g. ananasów z puszki

4 plastry sera edamskiego(lub innego)

1 łyżeczka  musztardy

sól

pieprz

1 jajko

mąka

bułka tarta do panierki

olej do smażenia

Wykonanie:

Kotlety umyć ,wysuszyć ręcznikiem papierowym, i lekko rozbić tłuczkiem. Każdy kotlet posypać solą ,pieprzem posmarować musztardą  z obu stron. W każdym plastrze mięsa  naciąć duża kieszonkę. Wypełnić plastrem sera i ananasem. Kotlety spiąć wykałaczkami Jajko roztrzepać z 2 łyżkami wody i odrobiną soli.Kotlety   najpierw obtoczyć w mące , jajku ,i bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Można podawać  z ziemniakami puree frytkami lub ryżem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *