Składniki;

6 pokrojonych kotletów schabowych b/k

1 jajko
2-3 łyżki majonezu
1-2 łyżki wody
Szczypta ostrej papryki w proszku
sól

pieprz

przyprawa do mięsa
1czubata łyżka maki pszennej
1czubata łyżka mąki ziemniaczanej
bułka tarta
olej do smażenia

 

Wykonanie;

 

Kotlety rozbić tłuczkiem do mięsa posolić,popieprzyć, posypać przyprawą do mięs. Jajko wybić do miseczki, roztrzepać, dodać majonez, wodę paprykę, dobrze ubić. Obie mąki wymieszać razem,wysypać na miseczkę. Obtaczać mięso w mące, w jajku, w bułce tartej i smażyć na głębokim rozgrzanym oleju.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *