Składniki:

 

6 plastrów schabu bez kości

1/2 kg. kapusty kiszonej

30 dag. pieczarek

2 cebule

sól

pieprz

2 łyżeczki curry

1 łyżka majeranku

1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej

2 jajka

bułka tarta

 

Wykonanie:

 

Farsz:

 

Kapustę kiszoną płuczemy gotujemy do miękkości, odciskamy drobno kroimy,dodajemy pokrojone podsmażone pieczarki i cebulę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem,curry,majerankiem i słodką papryką. Plastry schabu dokładnie płuczemy, osuszamy.Każdy kawałek rozbijamy na cienki plaster i kładziemy po 1 łyżce lub 2 farszu. Zwijamy i spinamy wykałaczkami obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na gorącym oleju z obu stron.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *