Składniki:
60 dag. mąki
jajko
25 dag. miodu
25 dag. masła
15 dag. cukru
5 dag. kakao
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka przyprawy do pierników.
Do dekoracji:
15 dag. cukru pudru
1 białko jajka
sok z 1/2 cytryny
60 dag. mąki
1 jajko
25 dag. miodu
25 dag. masła
15 dag. cukru
5 dag. kakao
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka przyprawy do pierników.
Do dekoracji:
15 dag. cukru pudru
1białko jajka
sok z 1/2 cytryny
Wykonanie:
Miód zagotować z masłem i cukrem, wystudzić, wymieszać z jajkiem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, kakao i przyprawą do pierników, dodać masę miodową, zagnieść ciasto, wstawić je na godzinę do lodówki. Po tym czasie rozwałkować i wyciąć foremką serca. Piec około15 minut w 180 C. Wystudzone posmarować lukrem utartym z podanych składników.