Składniki:

 

60 dag. mąki

jajko

25 dag. miodu

25 dag. masła

15 dag. cukru

5 dag. kakao

2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

1 łyżka przyprawy do pierników.

Do dekoracji:

15 dag. cukru pudru

1 białko jajka

sok z 1/2 cytryny

60 dag. mąki

1 jajko

25 dag. miodu

25 dag. masła

15 dag. cukru

5 dag. kakao

2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

1 łyżka przyprawy do pierników.

Do dekoracji:

15 dag. cukru pudru

1białko jajka

sok z 1/2 cytryny

 

Wykonanie:

 

Miód zagotować z masłem i cukrem, wystudzić, wymieszać z jajkiem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, kakao i przyprawą do pierników, dodać masę miodową, zagnieść ciasto, wstawić je na godzinę do lodówki. Po tym czasie rozwałkować i wyciąć foremką serca. Piec około15 minut w 180 C. Wystudzone posmarować lukrem utartym z podanych składników.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *