Składniki:
1 spód biszkoptowy
1 kg. truskawek
2 szklanki śmietany 36 %
2 opakowania waniliowego serka homogenizowanego
3 łyżki cukru pudru
2 łyżki żelatyny
1 torebka galaretki truskawkowej
1tabliczka gorzkiej czekolady
1 opakowanie cukru waniliowego
Wykonanie:
Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Połącz masę z serkiem. Żelatynę wymieszaj w 4 łyżkach zimnej wody. Podgrzewaj, aż się rozpuści. Truskawki oczyść. 1/2 odłóż. Resztę posyp cukrem pudrem i rozgnieć. Czekoladę stop. Przestudź. Galaretkę przygotuj wg. instrukcji. Rozgniecione truskawki wymieszaj z 1 /2 masy śmietanowej oraz 1 /2 żelatyny. Pozostałą masę połącz z czekoladą i resztą żelatyny. Biszkopt włóż do formy, nałóż ciemną, a potem owocową masę. Lekko przemieszaj. Na wierzchu ułóż pozostałe truskawki, zalej galaretką. Schłodź.