Składniki:

 

1 spód biszkoptowy

1 kg. truskawek

2 szklanki śmietany 36 %

2 opakowania waniliowego serka homogenizowanego

3 łyżki cukru pudru

2 łyżki żelatyny

1 torebka galaretki truskawkowej

1tabliczka gorzkiej czekolady

1 opakowanie cukru waniliowego

 

Wykonanie:

 

Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Połącz masę z serkiem. Żelatynę wymieszaj w 4 łyżkach zimnej wody. Podgrzewaj, aż się rozpuści. Truskawki oczyść. 1/2 odłóż. Resztę posyp cukrem pudrem i rozgnieć. Czekoladę stop. Przestudź. Galaretkę przygotuj wg. instrukcji. Rozgniecione truskawki wymieszaj z 1 /2 masy śmietanowej oraz 1 /2 żelatyny. Pozostałą masę połącz z czekoladą i resztą żelatyny. Biszkopt włóż do formy, nałóż ciemną, a potem owocową masę. Lekko przemieszaj. Na wierzchu ułóż pozostałe truskawki, zalej galaretką. Schłodź.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *