Składniki:

75 dag sera półtłustego

1/2 kostki masła lub margaryny

6 jajek

1 i 1/2 szklanki cukru pudru

1 cukier wanilinowy

1 łyżeczka proszku do pieczenia

4 średnie ugotowane ziemniaki

1 budyń waniliowy

herbatniki petitki

Wykonanie: . Pokruszyć herbatniki i wyłożyć nimi spód tortownicy. Na to wylać masę serową. Piec około godziny w temp. 160 C. Po upieczeniu można polać  górę  polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.

Ser i ziemniaki razem w malakserze ubić na puszysta masę. Masło z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym ubić na puszysta masę mikserem. Nie przestając ubijać dodawać po jednym żółtku na zmianę z masą serową. Następnie dodać sypki budyń i proszek do pieczenia. Wszystko razem połączyć. Z białek ubić pianę. Delikatnie połączyć ją z masa serową, mieszając już tylko łyżką drewnianą

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *