Składniki:
Ciasto:
3 szklanki mąki
250 g. margaryny
1/2 szklanki cukru
6 żółtek
3 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa:
3 śmietany 18 %(po 400ml.każda)
1i1/2 szklanki cukru
2 budynie śmietankowe
10-15 dag. wiórek kokosowych
6 białek
Ciasto
Wykonanie:
Mąkę przesiać na stolnicę dodać żółtka ,margarynę ,1/2 szklanki cukru i proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto owinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut.
Masa:
Śmietanę wymieszać z wiórkami i budyniem (nie miksować) ,białka ubić z cukrem na sztywną pianę .Połączyć składniki masy delikatnie mieszając. ciasto podzielić na 2 części . Jedną rozwałkować, wylepić dno blaszki. Nałożyć masę posypać resztą ciasta startego na grubej tarce.Piecz50-60 minut w 190 C.