Składniki:

Ciasto:

3 szklanki mąki

250 g. margaryny

1/2 szklanki cukru

6 żółtek

3 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa:

3 śmietany 18 %(po 400ml.każda)

1i1/2 szklanki cukru

2 budynie śmietankowe

10-15 dag. wiórek kokosowych

6 białek

Ciasto

Wykonanie:

Mąkę przesiać na stolnicę dodać żółtka ,margarynę ,1/2 szklanki cukru i proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto owinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut.

Masa:

Śmietanę wymieszać z wiórkami i budyniem (nie miksować) ,białka ubić z cukrem na sztywną pianę .Połączyć składniki masy delikatnie mieszając. ciasto podzielić na 2 części . Jedną rozwałkować, wylepić dno blaszki. Nałożyć masę posypać resztą ciasta startego na grubej tarce.Piecz50-60 minut w 190 C.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *