Składniki:

Ciasto:

3 szklanki mąki

25 dag. margaryny

5 żółtek

1 szklanka cukru

2 łyżeczki proszku do pieczenia

2 łyżki kakao

Masa:

2 śmietany duże 18%

1 śmietana duża 12%

1 budyń cappuccino

1 szklanka cukru

4 białka

bakalie wg uznania i upodobania

Wykonanie:

Z podanych składników zagnieść ciasto,schłodzić w lodówce około 30 minut wyłożyć na wysmarowaną blachę i posypaną bułką tartą.

Masa:

Ubić białka, dodać cukier,obydwie śmietany, budyń,wymieszać,jeżeli ktoś chce można wrzucić bakalie,np. kawałki ananasa,wiórki kokosowe. Masę wylać na ciasto,piecz 50minut w 180C.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *