Składniki;
Ciasto;
3 szklanki maki pszennej
1 szklanka cukru
10 dag. smalcu
25 dag. margaryny
4 jajka
3 łyżki śmietany gęstej
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa serowa;
1 kg. sera półtłustego
25 dag. margaryny
1i 1/2 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
1 budyń śmietankowy
4 jajka
Ponadto;
1 puszka brzoskwiń
Wykonanie;
Ciasto;
Z podanych składników zagnieść ciasto .1/3 cześć ciasta owinąć w folie i zamrozić.Pozostałe ciasto włożyć do lodówki na 2 godziny.
2/3 ciasta z lodówki rozwałkować i wyłożyć na natłuszczoną i obsypaną bułką tarta blachę lub wyłożona papierem do pieczenia. Na ciasto wyłożyć odsączone i pokrojone brzoskwinie,i masę serową.1/3 ciasta z zamrażalnika zetrzeć na dużej tarce i posypać masę serową.Piec w nagrzanym piekarniku w 170C. około50-60 minut zależy od piekarnika.
Masa serowa;
Żółtka utrzeć z cukrem dodać margarynę i budyń i dalej ucierać.Dodać ubitą pianę z białek wymieszać.