Składniki:
Ciasto:
1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
1 i 1/2 szklanki cukru
3 łyżki kakao
25 dag. margaryny
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
2 łyżki kakao
4 jaka
5 łyżek wody
Masa serowa:
70 dag. sera białego piątnica
4 jajka
1 szklanka cukru
12 i 1/2 dag . masła
wiórki kokosowe
troszkę budyniu śmietankowego w proszku
troszkę proszku do pieczenia
2 łyżki kaszy manny
Wykonanie:
Ciasto:
Margarynę, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy gotować 5 minut. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać. Odlać pół szklanki na polewę. Do reszty dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i pianę z białek. Wszystko wymieszać i wlać do blaszki wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą.
Masa serową:
Ser połączyć z pozostałymi składnikami, utrzeć na gładką masę, wyłożyć na ciasto. Piecz 60 minut w 180 C. Po upieczeniu ciasto oblać zostawioną masą i posypać wiórkami kokosowymi.