Składniki:

Ciasto:

1 i 1/2  szklanki mąki pszennej

1 i 1/2  szklanki cukru

3 łyżki kakao

25 dag. margaryny

3 łyżeczki proszku do pieczenia

1 cukier waniliowy

2 łyżki kakao

4 jaka

5 łyżek wody

Masa serowa:

70 dag. sera białego piątnica

4 jajka

1 szklanka cukru

12 i 1/2 dag . masła

wiórki kokosowe

troszkę budyniu śmietankowego w proszku

troszkę proszku do pieczenia

2 łyżki kaszy manny

 

Wykonanie:

Ciasto:

 

Margarynę, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy gotować 5 minut. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać. Odlać pół szklanki na polewę. Do reszty dodać  przesianą mąkę, proszek do pieczenia i pianę z białek. Wszystko wymieszać i wlać do blaszki wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą.

 

Masa serową:

 

Ser połączyć z pozostałymi składnikami, utrzeć na gładką masę, wyłożyć na ciasto. Piecz 60 minut w 180 C. Po upieczeniu ciasto oblać zostawioną masą i posypać wiórkami kokosowymi.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *