Składniki:

40 dkg. Maki

2 łyżeczki proszku do pieczenia

3 żółtka

3 łyżki kakao

25 dkg. Masła

10 dkg. Cukru

5 dkg. wiórków kokosowych

Masa:

4 waniliowe serki

10 dkg. Masła

2 łyżki mąki ziemniaczanej

2 łyżki mąki pszennej

3 żółtka

10 dkg. Rodzynek

10 dkg. Cukru

1 cukier waniliowy

6 białek

Wykonanie:

Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części wstawić do lodówki na 2 godziny. W tym czasie przygotować masę serową.

Masa serowa:

Masło utrzeć na puszystą masę, połączyć z żółtkami utartymi z cukrem. Mieszając dokładać serek, wsypać obie przesiane mąki , cukier waniliowy i wiórki kokosowe. Z białek ubić pianę. Wymieszać z masą i wsypać rodzynki. Blachę posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Jedną część ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach bezpośrednio na spód blachy. Na ciasto wylać masę serową, na nią zetrzeć drugą część ciasta. Piecz 60 min 180C.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *