Składniki:
Biszkopt:
7 jajek
18 dag.mąki pszennej
3 dag.mąki ziemniaczanej
20 dag. cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:
Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy białka na sztywno dodajemy cukier, gdy cukier się rozpuści dodajemy żółtka, całość ubijamy na sztywno. Do ubitych jajek dodajemy mąkę i proszek do pieczenia ,delikatnie mieszamy.Wylewamy na blaszkę prostokątną wyłożoną papierem do pieczenia Pieczemy około 30 minut w 180C.
Masa serowa:
1 kg. serka homogenizowanego w wiaderku
½ szklanki cukru
żelatyna ( na ½ l wody)
1 szklanka mleka w proszku
3-4 łyżki kawy rozpuszczalnej
10 dag.margaryny
Wykonanie:
Ser ubijamy z margaryną, cukrem następnie dodajemy mleko w proszku. Na koniec esencje z kawy oraz żelatynę, dobrze mieszamy.
Biszkopt przekładamy masą serową dekorujemy wg. swojego uznania.