Składniki:

Biszkopt:

7 jajek

18 dag.mąki pszennej

3 dag.mąki ziemniaczanej

20 dag. cukru

1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

Wykonanie:

 

Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy białka na sztywno dodajemy cukier, gdy  cukier się rozpuści dodajemy żółtka, całość ubijamy na sztywno. Do ubitych jajek dodajemy mąkę i proszek do pieczenia ,delikatnie mieszamy.Wylewamy na blaszkę prostokątną wyłożoną papierem do pieczenia  Pieczemy około 30 minut w 180C.

Masa serowa:

1 kg.  serka homogenizowanego w wiaderku

½ szklanki cukru

żelatyna ( na ½ l wody)

1 szklanka mleka w proszku

3-4 łyżki kawy rozpuszczalnej

10 dag.margaryny

 

Wykonanie:

 

Ser ubijamy z margaryną, cukrem następnie dodajemy mleko w proszku. Na koniec esencje z kawy oraz żelatynę, dobrze mieszamy.

Biszkopt przekładamy masą serową dekorujemy wg. swojego uznania.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *