Składniki;

1i 1/2 kg. twarogu zmielonego Piątnica

10 dag. masła

30 dag. cukru pudru

10 jajek

8 dag mąki pszennej

1 cukier wanilinowy

1polewa czekoladowa

 

Wykonanie;

 

 

Twaróg wymieszać ze stopionym masłem. Żółtka zmiksować z cukrem, cukrem wanilinowym i mąką. Cięgle ucierając, dodawać twaróg . Do masy dodać 2 białka nie ubite, pozostałe białka ubić, połączyć z masą. Masę włożyć do natłuszczonej tortownicy lub wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 80  minut w temperaturze 160 C.Ostudzić w uchylonym piekarniku, udekorować polewą czekoladową.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *