Składniki;
Ciasto:
2 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 żółtka
3/4 szklanka cukru
15 dag. margaryny
3 łyżki kwaśnej śmietany
1 cukier waniliowy
Wykonanie:
Z podanych składników zagnieść ciasto i na godzinę włożyć do lodówki. Następnie ciasto rozłożyć na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Masa serowa:
1,2 kg. białego sera
5 jajek
1 budyń waniliowy bez cukru
1 szklanka mleka
1/2 szklanki oleju
1 szklanka cukru
Wykonanie:
Ser zmielić dwukrotnie. Żółtka utrzeć z cukrem ,i do utartej dodać olej oraz zmielony ser. Następnie dodać budyń i mleko. Wszystko razem wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać w masę serową. Wylać na blaszkę wyłożoną ciastem kruchym i piecz w nagrzanym piekarniku 60 minut w 180 C.Po upieczeniu polać polewa czekoladowa zrobić esy floresy lub posypać cukrem pudrem.