Składniki;
1,20 kg sera śmietankowego może być z wiaderka
25 dag masła
3/4 szklanki cukru
6 żółtek + ubita piana z białek
4 czubate łyżki kaszy manny
skórka otarta z jednej cytryny
sok z 1/2 cytryny
ulubiony zapach
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Wykonanie;

Miękkie masło utrzeć mikserem z cukrem na puch .Stopniowo dodawać po jednym żółtku.Następnie wciąż miksując dodawać po łyżce zmielonego sera.
Białka ubić z odrobiną soli, wyłożyć na masę serową, wsypać na wierzch kaszkę, startą skórkę, sok z cytryny i proszek.Łyżką delikatnie wymieszać pianę z masą serową.Przełożyć do średniej tortownicy i wstawić do nagrzanego do 175C. piekarnika na 60 minut. Po godzinie piekarnik wyłączyć i zostawić sernik aż do wystudzenia przy uchylonych drzwiczkach.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *