SERNIK NA JOGURTACH

Składniki:

2 duże gęste jogurty naturalne (np. grecki )

2 budynie śmietankowe

5 jajek

1 szklanka cukru

1/2 szklanki oleju

biszkopty okrągłe

brzoskwinie z puszki

cukier puder

 

Wykonanie:

 

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Żółtka, olej, budyń(w proszku) ubić na gładką masę, następnie dodać jogurty, delikatnie zmiksować. Białka ubić dodać do masy jogurtowej i delikatnie wymieszać. Brzoskwinie osączyć pokroić w kostkę, dodać do masy serowej. Blaszkę o wymiarach 23×35 cm. wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć biszkopty,i na biszkopty wylać masę jogurtową. Tak przygotowane ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika i piecz w 180 C.przez około50-60 minut. Posypać cukrem pudrem przed podaniem.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *