SERNIK NA KRUCHYM SPODZIE

Składniki:

Ciasto kruche:

1 i1/2 szklanki mąki pszennej

1/2 szklanki masła

2 żółtka

1/2 szklanki cukru

szczypta soli

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa serowa:

1 kg podwójnie mielonego twarogu

1 szklanka cukru

1 cukier waniliowy

6 jajek

12 i 1/2 dag. masła

1 budyń wanilinowy bez cukru

2 łyżki kaszy manny

rodzynki

Wykonanie:

Wszystkie składniki na ciasto kruche szybko zagniatamy i wkładamy do lodówki na około 30 minut. Następnie ciastem wylepiamy wyłożoną papierem do pieczenia dno blachy. Wbić do miski jajka, dodać cukier , cukier waniliowy i miksować do momentu, aż cukier się rozpuści. Do masy jajecznej dodać masło i dalej miksować. Następnie dodać po łyżce twarogu i mieszać Do masy wsypać budyń ,kasze mannę i rodzynki (dwie małe garście). Całość dokładnie wymieszać. Masę serową wylać na ciasto kruche. Sernik piecz w 180 C. około 1 godziny.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *