Składniki:
1 5 dag. podłużnych biszkoptów
sok z cytryny
1 kg. mielonego twarogu
3 galaretki o rożnym smaku
3 łyżeczki cukru waniliowego
1 szklanka cukru pudru
3 łyżeczki żelatyny
Ponadto:
2 galaretki truskawkowe
1/2 kg. truskawek
Wykonanie:
Sok z cytryny rozcieńcz wodą, skrop biszkopty. Wyłóż blaszkę (25×25 cm). Każdą galaretkę oddzielnie rozpuść w szklance wody z łyżeczką żelatyny. Twaróg utrzyj z cukrem pudrem i waniliowym. Masę podziel na 3 części. Każdą wymieszaj z gęstniejącą galaretką. Rozsmaruj warstwami na biszkoptach. Galaretki truskawkowe rozpuść razem w 3/4 litra wody. Ostudź. Na cieście ułóż truskawki (lub inne owoce), polej tężejącą galaretką.