Składniki:

1 5 dag. podłużnych biszkoptów

sok z cytryny

1 kg. mielonego twarogu

3 galaretki o rożnym smaku

3 łyżeczki cukru waniliowego

1 szklanka cukru pudru

 3 łyżeczki żelatyny

Ponadto:

 2 galaretki truskawkowe

1/2 kg. truskawek

Wykonanie:

Sok z cytryny rozcieńcz wodą, skrop biszkopty. Wyłóż blaszkę (25×25 cm). Każdą galaretkę oddzielnie rozpuść w szklance wody z łyżeczką żelatyny. Twaróg utrzyj z cukrem pudrem i waniliowym. Masę podziel na 3 części. Każdą wymieszaj z gęstniejącą galaretką. Rozsmaruj warstwami na biszkoptach. Galaretki truskawkowe rozpuść razem w 3/4 litra wody. Ostudź. Na cieście ułóż truskawki (lub inne owoce), polej tężejącą galaretką.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *