Składniki:

Spod:

22 dag. ciasteczek pełnoziarnistych

10 dag. masła.

Masa:

1 kg .twarogu

 łyżka soku z cytryny

 200 ml. śmietanki 30% 

25 dag. cukru

2 i 1/2 żelatyny

25 dag. czarnych porzeczek

3 czubate łyżki cukru pudru

Wykonanie:

Spod:

Ciasteczka pokrusz wałkiem. Masło stop, wlej do ciasteczek, wymieszaj. Wyłóż spód tortownicy o średnicy 24 cm. Schłodź.

Masa:

Twaróg zmiel. Utrzyj z cukrem, śmietanką i sokiem z cytryny. Żelatynę namocz w odrobinie wody. Podgrzewając rozpuść. Dodaj do masy serowej, połącz. Podziel na pół. Jedną część rozsmaruj na spodzie. Porzeczki oczyść, zmiksuj. Wymieszaj z resztą masy serowej i cukrem pudrem. Wylej na jasną masę, rozsmaruj. Wstaw na kilka  godzin do lodówki.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *