Składniki:

1kg. sera białego dwukrotnie mielonego

17,5 dag. masła

1 szklanka cukru

8 jajek

olejek cytrynowy

1 puszka brzoskwiń

sól

2 opakowania budyniu waniliowego

Beza:

4 białka

8 łyżek cukru pudru

Wykonanie:

 Masło utrzyj z cukrem. Dodaj żółtka, olejek cytrynowy i budynie, cały czas miksując. Dodaj ser, zmiksuj. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, dodaj do ciasta, delikatnie połącz.Ciasto wiej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. a wierzchu ułóż dokładnie osączone z zalewy brzoskwinie (możesz je pokroić). Piecz 50 minut w temp. 170C. Beza:Białka ubij z cukrem )pudrem na sztywną pianę, posmaruj ciasto. Piecz jeszcze 10minut w tej samej temperaturze. Ostudź, udekoruj bitą śmietaną.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *