Składniki:
1kg. sera białego dwukrotnie mielonego
17,5 dag. masła
1 szklanka cukru
8 jajek
olejek cytrynowy
1 puszka brzoskwiń
sól
2 opakowania budyniu waniliowego
Beza:
4 białka
8 łyżek cukru pudru
Wykonanie:
Masło utrzyj z cukrem. Dodaj żółtka, olejek cytrynowy i budynie, cały czas miksując. Dodaj ser, zmiksuj. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, dodaj do ciasta, delikatnie połącz.Ciasto wiej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. a wierzchu ułóż dokładnie osączone z zalewy brzoskwinie (możesz je pokroić). Piecz 50 minut w temp. 170C. Beza:Białka ubij z cukrem )pudrem na sztywną pianę, posmaruj ciasto. Piecz jeszcze 10minut w tej samej temperaturze. Ostudź, udekoruj bitą śmietaną.