Składniki:
ciasto:
3 szklanki mąka,
1 kostka margaryny
2 łyżki cukru
5zółek
3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Masa serowa:
1 kg. ser
3jajka
1 budyń śmietankowy
3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki masła
sok z cytryny
1 cukier waniliowy
1puszka brzoskwiń
Wykonanie:
Wyrobić ciasto z podanych składników. 2/3 ciasta rozwałkować na formę, 1/3 ciasta wkładamy do zamrażalki.
Masa serowa:
Z podanych składników zrobić masę serową. Masę tę wylewamy na ciasto. Na ser wykładamy brzoskwinie połówki brzoskwiń podzielić na 4części każdą. Na to wyłożyć pianę z białek. Białka ubić z 3/4 szklanki cukru. Na pianę utrzeć na grubej tarce ciasto z zamrażalki. Piec 1 godzinę w temp 180. C