SERNIK Z KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ

Składniki:

2 szklanki mąki

4 żółtka

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1/2 kostki margaryny

3 łyżki cukru

Masa serowa:

1  kg. sera śmietankowego

3 jajka

1 szklanka cukru

1/2 kostki margaryny

1/2 czarne  jagody( mogą być mrożone lub ze słoiczka)

1 cukier waniliowy

1 budyń śmietankowy

1 łyżka mąki ziemniaczanej

Kruszonka:

1/2 szklanki cukru

1/2 szklanki mąki

1/2 kostki margaryny

2-3 łyżki wiórków kokosowych

 

Z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć do zamrażarki na 15 minut. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia wylepić ciastem (także boki) i zapiec. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, margaryną, dodać budyń ,ser, mąkę ziemniaczaną i na końcu pianę z białek, jagody i delikatnie wymieszać. Masę wyłożyć na ciasto.

Kruszonka:

Wykonanie:

 

Z podanych składników zagnieć kruszonkę i posyp nią masę serową. Piecz 1 godzinę w180 C.

 

Z podanych składników zagnieć kruszonkę i posyp nią masę serową. Piecz 1 godzinę w180 C.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *