Składniki:
2 szklanki mąki
4 żółtka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 kostki margaryny
3 łyżki cukru
Masa serowa:
1 kg. sera śmietankowego
3 jajka
1 szklanka cukru
1/2 kostki margaryny
1/2 czarne jagody( mogą być mrożone lub ze słoiczka)
1 cukier waniliowy
1 budyń śmietankowy
1 łyżka mąki ziemniaczanej
Kruszonka:
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki mąki
1/2 kostki margaryny
2-3 łyżki wiórków kokosowych
Z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć do zamrażarki na 15 minut. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia wylepić ciastem (także boki) i zapiec. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, margaryną, dodać budyń ,ser, mąkę ziemniaczaną i na końcu pianę z białek, jagody i delikatnie wymieszać. Masę wyłożyć na ciasto.
Kruszonka:
Wykonanie:
Z podanych składników zagnieć kruszonkę i posyp nią masę serową. Piecz 1 godzinę w180 C.
Z podanych składników zagnieć kruszonkę i posyp nią masę serową. Piecz 1 godzinę w180 C.