SERNIK Z PIERNIKAMI

 

Składniki:

 

1 kg. sera może być z wiaderka

8 jajek

1 łyżka mąki

1i 1/2łyżeczki proszku do pieczenia

1 budyń śmietankowy

rodzynki namoczone w gorącej wodzie jak ktoś lubi

1/2 kg. pierników

30 dag. cukru

1 cukier waniliowy

20 dag margaryny lub masła

 

Wykonanie:

Margarynę cukier, cukier waniliowy ucierać mikserem dodając po łyżce sera dodać żółtka pod koniec dodać przesianą mąkę proszek do pieczenia,budyń ciągle ucierając. Białka ubić na sztywno dodać do sera lekko wymieszać łyżką, dodać rodzynki . Na wysmarowaną blaszkę wyłożyć połowę sera na to ciasno ułożyć pierniki ,wylać resztę sera i piecz około 50 min 190 C. Po przestudzeniu udekorować wg. upodobania .

 

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *