Składniki:

Ciasto:
3 żółtka
25 dag. margaryny
1/2 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
3 szklanki mąki pszennej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa twarogowa:
1 kg. sera białego mielonego
3 jajka
1 szklanka cukru
1 budyń śmietankowy
1 cukier waniliowy
1/2 szklanki oleju
1 szklanka mleka
sok z 1 cytryny
Rosa:
3 białka
1/2 szklanki cukru

Wykonanie:

Ciasto:

Podane składniki zagnieść na jednolite ciasto. Wyłożyć na  blaszkę o wymiarach 25 x 35 cm.wysmarowaną i posypaną bułką tartą.

Masa:

Twaróg wymieszać z podanymi składnikami. Wyłożyć na ciasto i piec 60 minut w temperaturze 180C.

Rosa:

Białka ubić na sztywno, dodając cukier. Wyjąć upieczony sernik, wylać na wierzch sernika rosę. Piec jeszcze około 15 minut.

 

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *