Składniki;
Ciasto;

3 szklanki mąki pszennej
1 jajko
2 zółtka (białka na bezę )
1łyżeczka proszku do pieczenia
5 łyżek cukru pudru
1 cukier waniliowy
1czubata łyżka śmietany
19 dag. margaryny

Wykonanie;

Ciasto zagnieśc i wyłozyć na blaszkę,dość wysoko założyć na brzegi blaszki bo masa serowa jest dość rzadka.

Masa serowa:

1 kg. sera w wiadereczku
4 jajka
4 żółtka( białka na bezę )
1 szklanka cukru
34 szklanki oleju
2 szklanki mleka
2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru

Wykonanie;

Wszystkie podane składniki zmiksować i wylać na blaszkę na ciasto.Konsystencja bardzo rzadka,ale taka ma być .Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180C.
Piecz około 50 minut.

Beza;

6 białek
3/4 szklanki cukru

Wykonanie;

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę i po 50 minutach wyłożyć na ciasto .Obniżyć temperaturę piekarnika do 150C. i piecz z bezą jeszcze około 15 minut.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *