ŚLEDŹ PO KASZUBSKU

Składniki:

1/2 kg . filetów śledziowych małosolnych

1/2 kg. cebuli

1 słoiczek koncentratu pomidorowego

1 szklanka oleju

cukier

sól

4 ziarna ziela angielskiego

4 goździki

2 liście laurowe

Wykonanie:
Śledzie wymoczyć w wodzie.Cebulę pokroić w piórka. Zeszklić na oleju. Dodać koncentrat, goździki, liść laurowy, ziele angielskie i wymieszać. Smażyć aż cebula będzie miękka. Następnie odstawić sos do wystudzenia.
Na płatach śledziowych układać zeszkloną cebulę, wraz z sosem pomidorowym.Zwinąć w roladkę spiąć wykałaczką, włożyć do pojemnika lub słoika zalać pozostałym sosem.Schłodzić i podawać.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *