ŚLEDZ POD KOŁDERKĄ

Składniki:
3-4 płaty śledziowe solone

1 duża cebula

2 ziemniaki

2 marchewki

2 jajka

2 łyżki oleju

2-3 łyżki majonezu

 

Składniki:

 

Ugotować ziemniaki,marchew i jajka,obrać z łupinek.Śledzie pokroić w kostkę i dodać do nich drobno pokrojoną cebulę,wlać olej i wymieszać.Ziemniaki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i ułożyć w podłużnej salaterce.Na to wyłożyć śledzie z cebulą.Następnie zetrzeć marchew na tarce o dużych oczkach i wyłożyć na śledzie.Marchew posmarować majonezem i posypać jajkiem startym na tarce o małych oczkach.Można dowolnie udekorować.Kładąc na siebie kolejne warstwy każdą należy ucisnąć łyżką.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *