ŚLEDZ W POMIDORACH

Składniki:

1 kg.filetów matiasów

2 i 1/2  szklanki wody

1/2 szklanki octu

ziele angielski

3 duże cebule

olej

2 łyżki koncentratu pomidorowego

3 łyżki keczupu

sól

pieprz

papryka ostra

cukier

 

Wykonanie:

 

Filety dobrze wymoczyć a następnie pokroić w paski Przygotować zalewę z wody, octu, ziela angielskiego i liścia laurowego Wymoczone matiasy zalać zimną zalewą i odstawić na 12 godzin do lodówki. Na oleju poddusić cebulą pokrojoną w kostkę. Doprawić solą pieprzem, papryka ostrą i odrobiną cukru Dodać koncentrat pomidorowy i keczup Układać warstwami śledzie i cebulę.Spożywać na następny dzień.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *