Składniki;

80 dag.filetów matiasów
3 cebule
20 dag.pieczarek
4 ogórki konserwowe
1 łyżka oleju

Zalewa:

1 szklanka wody
1/4 szklanki oleju
2 łyżki octu
1 łyżka cukru
2 łyżki ketchupu pikantnego
pieprz
sól

Wykonanie;

Śledzie moczymy w wodzie lub mleku około 2 godziny. Po wymoczeniu kroimy w kawałki około 2cm. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy posiekaną cebulę, smażymy do ze złocenia się i dodajemy dowolnie pokrojone pieczarki. Smażymy całość około 10 minut, dodajemy pokrojone w paseczki ogórki konserwowe. Wszystkie składniki zalewy dodajemy kolejno do zawartości naszej patelni mieszamy, doprawiamy, aby uzyskać ulubiony smak. Zagotowujemy. W wysokim słoiku układamy śledzie, zalewamy wystudzoną wcześniej zalewą ,dajemy kolejną warstwę śledzi i znowu zalewę, aż do wyczerpania się składników. Wstawić do lodówki. Mogą postać do 10 dni.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *