ŚLEDZIE W ŚMIETANIE ULI

Składniki:

1/2 kg. filetów śledziowych solonych
2 średnie cebule
200 ml. śmietany 18%
2 łyżki majonezu
2 łyżeczki musztardy
1mały pęczek pietruszki
pieprz

Wykonanie;

Filety śledziowe wymoczyć około 3-4 godziny w zimnej wodzie. Następnie pokroić na 2-3 cm.kawałki. Cebulę pokroić w piórka i na 20 minut zalać ją gorącą wodą. Pietruszkę posiekać. Śmietanę, majonez i musztardę połączyć razem, dodać pietruszkę i pieprz wymieszać. Odsączoną cebulę i śledzie przełożyć do jednej głębszej salaterki, dodać sos śmietanowy i wymieszamy dokładnie. Odłożyć do lodówki na godzinę aby przeszły smakami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *