ŚLEDZIE W SOSIE MAJONEZOWO-MUSZTARDOWYM

Składniki;

1/2 kg. filetów śledziowych

2 cebule

3 łyżki majonezu

2 łyżki musztardy francuskiej

1 łyżka musztardy sarepskiej

 

Wykonanie;

 

Śledzie namoczyć, w wodzie, lub w  mleku na 2 godziny. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, sparzyć i odsączyć. Majonez wymieszać z obydwoma musztardami. Śledzie odcedzić i pokroić na drobniejsze kawałki, lekko skropić octem lub sokiem z cytryny zostawić je tak na  10 minut. Śledzie przełożyć do miski, dodać cebulę i sos majonezowo -musztardowy, wymieszać i wstawić do lodówki żeby się przegryzły. Najlepiej smakują na drugi dzień.

 

 

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *