Składniki:

 

25 dag .margaryny

40 dag. mąki

12 dag. cukru pudru

2 żółtka

2łyżki kakao

 

Wykonanie:

 

Z margaryny i 10 dag. cukru pudru z żółtek i mąki zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na 2części. Do jednej części ciasta dodać kakao i łyżeczkę wody. Oba kawałki ciasta rozwałkować, położyć placki jeden na drugim, zrolować, oprószyć resztą cukru pudru i wstawić do lodówki na 30minut. Gdy ciasto stwardnieje pokroić je na plastry o grubości około1cm. Rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 15minut w temp 180C. Wyjąć i ostudzić. Posypać resztą cukru pudru.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *