SMAROWIDŁO GRZYBOWE

Składniki:

1kostka masła
25 dag pieczarek
10 dag cebuli

2-3 ząbki czosnku

natka pietruszki
lubczyk

rozmaryn

tymianek
sól

pieprz

oliwa

Wykonanie:

Umyte pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, podsmażamy z grzybami na 3 łyżkach oliwy. Dusimy, aż sok z grzybów odparuje. studzimy. Zieleninę myjemy, suszymy, drobno siekamy. mieszamy z masłem i przeciśniętym przez praskę, czosnkiem, dodajemy grzyby i doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy przynajmniej na pół godziny. Gotowe. do tego świetnie pasuje opiekane pieczywo, które można podać z pomidorem i sałatą.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *