Składniki:

20 dag piersi z kurczaka
mąka do panierowania
olej do smażenia

Marynata :

4 łyżki sosu sojowego
40 g utartego imbiru
3 duże posiekane ząbki czosnku
sól
czarny pieprz czerwoną paprykę

Wykonanie:

Przyrządzić marynatę mieszając wszystkie składniki.
Pokroić pierś na niewielkie kawałeczki i włożyć na 30 minut do marynaty około 1 godz. Każdy kawałek kurczaka obtoczyć dokładnie w mące. Na rozgrzany do 180C olej włożyć obtoczone mięso i smażyć około 4-5 minut, aż będą złociste. Wyłożyć mięso na bibułę, żeby osączyć z oleju. Smażonego kurczaka podawać na gorąco z ryżem na zielonej sałacie z sałatką z glonów morskich.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *