Składniki;

25dag.margaryny
3 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku
4 żółtka

Wykonanie;
Podane składniki zagnieść i ciasto,podzielić na dwie części,jedną włożyć do zamrażalnika,a drugą na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia i podpiec w nagrzanym piekarniku około 10 minut w 180C.

Masa;
3 duże śmietany 18%
20 dag. wiórków kokosowych
2 budynie waniliowe
1 szklanka cukru
4 białka

Wykonanie;
Białka ubić z 2 łyżkami cukru następnie wlać śmietanę,wsypać wiórki kokosowe,cukier budyń w proszku wymieszać. Wyłożyć masę na podpieczony spód, zetrzeć na tarce dużej ciasto z zamrażarki i piec 40 minut 170C.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *