Składniki:

80 dag. schabu wieprzowego

sól

pieprz

majeranek

cebula

czosnek

2 łyżki masła

1 pomarańcza

1 szklanka bulionu

2 łyżki dżemu z pomarańczy

1 łyżka mąki ziemniaczanej

Wykonanie:

Piekarnik rozgrzać do 190  C. Mięso umyć  oprószyć przyprawami . Włożyć do brytfanny z obraną i pokrojoną cebulą i czosnkiem. Polać  roztopionym masłem i piec. Wycisnąć sok z pomarańczy połączyć z bulionem. polewać pieczone mięso. Na koniec  posmarować dżemem dopiekać schab wyjąc. Sos przetrzeć zagęścić mąką rozrobioną z wodą. Doprawić i chwilę gotować. Sos podawać do schabu.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *