Składniki:

 

80 dag. schabu wieprzowego

sól

pieprz

majeranek

cebula

czosnek

2 łyżki masła

1 pomarańcza

1 szklanka bulionu

2 łyżki dżemu z pomarańczy

1łyżka mąki ziemniaczanej

 

Wykonanie:

 

Rozgrzej piekarnik 190 C. Mięso umyj, oczyść, oprósz przyprawami. Włóż do

brytfanny z obraną i pokrojoną w cząstki cebulą i czosnkiem. Polej stopionym

masłem i piecz. Wyciśnij sok z pomarańczy, połącz z bulionem. Polewaj pieczone mięso. Na koniec posmaruj dżemem, dopiecz. Gotowy schab wyjmij. Sos przetrzyj, zagęść mąką rozrobioną z wodą, dopraw i chwilę gotuj. Sos podawaj do schabu.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *