SOS AKSAMITNY GRZYBOWY

Składniki:

1/2 kg. pieczarek

1 kubek śmietany 12%

1 czubata łyżka mąki

1/2 cebuli ząbek czosnku

1łyżeczka masła

1 listek laurowy

4 ziarenka ziela angielskiego

sól

pieprz

papryka

jarzynka

1 łyżka natki

Wykonanie:

Pieczarki obierz, oczyść. Pokrój na plasterki. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Pieczarki i cebulę włóż do rondelka. Dodaj obrany ząbek czosnku, listek laurowy i ziele angielskie. Zalej zimną wodą, oprósz solą. Gotuj do miękkości. Mąkę połącz z odrobiną zimnej wody i śmietaną. Wlej do pieczarek, dodaj masło i posiekaną natkę. Zagotuj, przypraw.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *