Składniki:

1/2 kg.pieczarek

1 duża cebula

5 łyżek oleju

250 ml. mleka 3.2 %

2 łyżki mąki pszennej

sól

pieprz

maggi w płynie

 

Wykonanie:

 

Pieczarki oczyścić z zanieczyszczeń. Jeśli na kapeluszach są brzydkie plamy,to zdjąć z nich skórkę. Oczyszczone pieczarki pokroić w pół plasterki. Cebulę obrać  i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej,dodać pieczarki,cebulę,oprószyć solą,pieprzem i smażyć aż się grzyby lekko zrumienią. Do usmażonych pieczarek wlać trochę wody i dusić do miękkości. Mąkę wymieszać z mlekiem,wlać do pieczarek i pogotować około pięć minut. Gotowy sos doprawić solą ,pieprzem  i  maggi do smaku.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *